Kto sa môže prihlásiť?
Na Team Regatu sa môže prihlásiť každý. Nie je potrebné mať žiadne znalosti a vedomosti o ovládaní lode. Plavba nebude fyzicky ani časovo náročná. Je prispôsobená ľuďom, ktorí sa budú prvýkrát zoznamovať s plachetnicou a plavbou na mori. Počas dňa bude množstvo voľného času na relax, plávanie, opaľovanie, zábavu. Skúsení kapitáni účastníkov v prípade ich záujmu naučia, ako sa loď ovláda. Počas súťaže budú mať pod kontrolou ovládanie lode.
Podvečer bude možnosť pripojiť sa k spoločnému programu ( gitara, diskotéka, zoznamovanie sa s ďalšími posádkami, …) alebo urobiť si vlastný program a zúčastniť sa výletov na miesta s nádherným výhľadom na more a okolitú krajinu, alebo navštíviť mestečká a vychutnať si ich večernú atmosféru. V prípade zlého počasia bude trasa upravená tak, aby bola plavba bezpečná. Nocľah bude na lodi obyčajne v prístavoch, ale minimálne jednu noc si účastníci vyskúšajú spánok v tichej zátoke na kotve.
Budeme sa plaviť na 4-kajutových jachtách – plachetniciach značky Bavaria 46
Lode pre 9 ľudí sú vybavené tak, aby bol pobyt na lodi pohodlný: postele s posteľnou bielizňou, WC so sprchou a teplou vodou, kuchynka s komplet stolovaním, sporákom, chladničkou. Na stravovanie využijeme najmä kuchynku na lodi. V prístave je možné využiť služby reštaurácií a vyskúšať chorvátske špeciality. Dopravu do Chorvátska budeme riešiť individuálne – autami.Nezabudnite sa poistiť.
Koľko Team Regata stojí?
Pri zaplatení do 30.11.2024 je cena za osobu : 780,- €/Cena za loď : 6220,- €
Pri platbe od 1.12.2024 je cena za osobu : 815,- €/ Cena za loď : 6520,- €
V cene je zahrnuté:
- genaker
- miesto v posádke a lôžko v dvojposteľovej kajute
- parkovacie poplatky v marínach a zátokách
- záverečné upratanie lode
- kúpeľný poplatok
- posteľné prádlo
- welcome drink
- tri spoločné večere ( jedna grilovačka)
- vodné športy
V cene nie je zahrnuté:
- doprava do Chorvátska
- strava na lodi (okrem troch spoločných večerí)
- nafta do lode
- cestovné poistenie
- služby kapitána
- kaucia za loď 2400 / 2880 €
- poistenie kaucie 175 € + znížená kaucia 190 €
Čo si vziať so sebou?
V prípade, že neviete, čo presne budete potrebovať na dovolenke na jachte, alebo neviete, čo si zobrať so sebou, máme tu pre vás menší zoznam vecí, ktorý by vám mohol pomôcť. Oblečenie a doplnky vhodné na palubu námornej jachty je podobné ako by ste si vzali na bežné letné dni pri mori. Treba si zabaliť klasické tričká, šortky či krátke nohavice, plavky, šľapky, tenisky čo nezanechávajú stopy, ľahkú bundu, šiltovku, oblečenie na spanie a samozrejme slnečné okuliare. V prípade nepriaznivého počasia treba mať po ruke aj nepremokavé oblečenie (bunda s kapucňou, nohavice), teplejšiu sadu oblečenia, nepremokavé topánky, teplé ponožky. Ak sa chystáte v niektorom prístave na oficiálnejšiu akciu, hodí sa aj košeľa či blúzka, najlepšie z nekrčivého materiálu. Treba však pamätať na to, že je vhodné zbaliť sa úsporne. Doma samozrejme nesmiete zabudnúť cestovné doklady, používané lieky (a pre prípad potreby pribaliť Kinedril na “morskú nemoc”, Dithiaden – liek proti slnečnej alergii), opaľovacie potreby, hygienické potreby, fotoaparát či videokameru, adaptéry a nabíjačky, obľúbenú hudbu na CD a v neposlednom rade šnorchlovacie potreby. Na zbalenie vecí je jednoznačne najpraktickejšia cestovná taška.
Morskej choroby sa báť netreba, nepôjde o mesačnú nonstop plavbu cez oceán. Jadran je pokojné more a ľuďom býva zle iba výnimočne.
Stravovanie
Lodná kuchyňa poskytuje skoro taký komfort ako kuchyňa u vás doma, preto si v tomto smere nemusíte robiť žiadne obavy. Zaobstaranie stravy preto nerobí prakticky žiadny problém. Veľmi častým javom pri tomto type dovoleniek je nadmerné množstvo jedla dopraveného z domova. Veľká časť zásob často zostane nevyužitá a je potrebné ich odviesť naspäť. V prístavoch je dostatok obchodíkov, kde sa dá pohodlne nakúpiť, preto netreba všetky zásoby priniesť z domu. Prax je taká, že mnohé jedlá sa z rôznych príčin vynechávajú a sú nahradené návštevou miestnych reštaurácií. Preto treba pri plánovaní stravy postupovať striedmo, ale suroviny plánovať tak, aby sa z každého jedla nasýtila celá posádka. Pri príprave jedla sa členovia posádky spravidla striedajú. Posádka má za úlohu uspokojiť aj žalúdok kapitána. Ten je ich hosťom. Rôzne polotovary krátia čas za sporákom a tak predlžujú pobyt strávený oddychom. Aj keď loď disponuje chladničkou, odporúčame mrazené potraviny skonzumovať čo najskôr. Typický deň na jachte začína výdatnými raňajkami, rýchlym obedom počas zastávky v zátoke a je ukončený sýtou večerou. Nápoje sú však iná pesnička. Nestáva sa často, aby sa niečo muselo niesť naspäť.
Partneri